RESEPI BUTTERMILK CHICKEN

RESEPI BUTTERMILK CHICKEN




BAHAN2:
1
ketul Dada Ayam - potong kiub kecil
1
bj Putih Telur
1/2
cwn Tepung Kentucky
2
sb Butter
1
ulas Bwg Putih - cincang
2
tangkai Daun Kari
3
bj Cili Padi
1/2
cwn Susu Cair Evaporated (kurangkan/tambah ikut keperluan kepekatan)
Garam & Serbuk Lada
CARA2:
1.
Perap ayam dgn garam, serbuk lada & putih telur selama 5-10 minit.
Golekkan ke dlm tepung Kentucky & goreng sehingga masak & garing.
2.
Cairkan butter & tumis bwg putih, daun kari & cili padi sehingga wangi.
Masukkan susu sedikit demi sedikit, tambah garamlada, kacau sehingga pekat.
3.
Tuangkan ke atas ayam goreng & hidangkan segera dgn nasi putih.

Comments

Popular posts from this blog

RESEPI POPIA CHEESE CARBONARA

RESEPI LAMB GRILL